Helemaal in trek : de Speed- Pedelec

Natuurlijk bent u goed bezig. U bent zich bewust van de risico’s van alle dag. Met name natuurlijk waar het gaat om deelname aan het verkeer. Of u nu met de auto onderweg bent , of klaar bent voor een snelle track op uw Speed-Pedelec. Als u forenst naar uw werk, dan weet u dat uw kinderen zich als modelburger in het verkeer begeven. Toch? En stel nu voor ,dat er wel wat gebeurt in het verkeer; dan belt u uw Noordstad adviseur. Die lost het op. Een geruststellende gedachte.

Aansprakelijkheid in het verkeer

Maar wat nu als uw kinderen de elektrische fiets ontdekt hebben. Hoe zit het dan?
Een elektrische fiets voor de jeugd? Zo een die niet harder kan dan 25 km. p/u ?
Geen zorg als uw zoon of dochter daarop even niet oplet en tegen iets of iemand aanrijdt.
Daar zijn we voor. En als een “ gewone” elektrische fiets niet hard genoeg gaat?
De jeugd weet het al.

Aansprakelijkheid in het verkeer

Onlangs werd al gepubliceerd door Veilig Verkeer Nederland ,dat jongeren de elektrische fiets kunnen opvoeren. En daarmee is het dan geen (elektrische) fiets meer, zoals die onder uw gezins-aansprakelijkheidsverzekering is meeverzekerd. Maar een motorvoertuig. En daarvoor moet u, net als voor een snelle e-bike (de Speed-Pedelec,) een aparte WA verzekering hebben. Zoals voor de bromfiets en de auto. Met kenteken. En een rijbewijs!

Goed om te weten, ook voordat u zelf op zo’n snelle rakker stapt! Want rijdt u daarmee schade, dan helpt de particuliere aansprakelijkheidsverzekering u niet verder. Schade met of door motorvoertuigen is daaronder niet gedekt. En dat staat niet eens in van die hele kleine lettertjes in de verzekeringsvoorwaarden.
Dus, stapt u op de elektrische fiets Speed-Pedelec …. Neem even contact op en laat ons het checken voor u!
Wij kunnen u dan direct vertellen of u zelfverzekerd de weg op kunt.
Noordstad….Snel geregeld…. Goed geregeld.Stel een vraag